返回列表 發帖
我係2座低層
d大家有無唸過賣左佢. 賺$$$?????
hs428 發表於 2009-6-11 15:24

絕對有
HI

我係2座低層
d大家有無唸過賣左佢. 賺$$$?????
hs428 發表於 2009-6-11 15:24

我未住過新樓,想住下先

27# leekung

都話我唔係高人
anyway, 恭喜你先!如果是丙山壬向的話,你個單位就是雙星到向局,仲要與巒頭配合,向上有水,水後有山,即旺丁旺財! ...
mikasa 發表於 2009-6-10 19:39

多謝你, 我只聽好野, 唔好既就唔記住啦
點都好, 我們2座既業主, 個個都會住到風山水起, 人財兩旺

交管理費都交窮!!!真係要搵$$

管理費1659一個月,一年成2萬元,住10年20萬. 差餉我估都要700元一個月(若2100一季),又8千幾一年,10年8萬幾,再加80000多印花稅,10年共約40萬.再加計埋息.......起碼50萬,,,,,,,,10年後若想賺30萬走,層樓起碼要升值120萬..............
HI

你好,我係低層G單位

我覺得2座內園都唔錯,如果是子午向的話,向上為八運財星,明堂內園大泳池,大利財運!青龍方文昌位有靚文筆山,對學業與事業都有幫助。而青龍方高白虎方低,兼青龍位有下手砂 (7&8座微微向內彎),聚財之餘又有貴人 ...
mikasa 發表於 2009-6-10 10:05

高人:我係中高層G呀…以後請多多提點呀!
我做小生意的,這裡利人緣、財運、健康嗎?

50# kenny77

高層G座報道~~ 雖然聽唔明,但聽上去這裡好像好好風水wor

高人:我係中高層G呀…以後請多多提點呀!
我做小生意的,這裡利人緣、財運、健康嗎?
kenny77 發表於 2009-6-12 01:11

我係矮人
中高層更好 la,尤其是高過翠擁華庭 (做案), 冇高壓,對事業及對外各方面都好!
有一點提你,收樓時睇下大門沖唔沖露台,如果沖就隔下佢好D,費時漏財。另外,主人房床頭最好向細房,因為另一邊隔離係廚房,若床頭後面係水龍頭會影響睡眠質數,對健康冇咁好!

真係要請你食飯先得呀!
你既高見幫助很大啊!日後要多多提點呀!