返回列表 發帖
我投681 & 680. 想問mini bus 810 去邊ga?
sawadeeca 發表於 2009-10-31 13:44

810 小巴經mos 市中心, 頌安, 錦泰苑, 嵐岸等等沿海邊屋苑 , 再到禾輋, 沙田新城市 / 大會堂(美食廣場對出), 最後偉華中心作總站.
我唔太清楚 810 由邊度開出, 唔知係唔係雅典居呢?

唔該晒FRANCO, 我重以為810係出香港區team

810 小巴經mos 市中心, 頌安, 錦泰苑, 嵐岸等等沿海邊屋苑 , 再到禾輋, 沙田新城市 / 大會堂(美食廣場對出), 最後偉華中心作總站.
我唔太清楚 810 由邊度開出, 唔知係唔係雅典居呢? ...
franco04 發表於 2009-11-2 23:53

Franco Hing,

Then how long will No. 810 take to travel from MOS to Shatin New Town Plaza?

Franco Hing,

Then how long will No. 810 take to travel from MOS to Shatin New Town Plaza?
summan 發表於 2009-11-5 17:04

大概 25 MINS.
15 MINS 到錦泰, 然後 10 MINS 到沙田大會堂.

franco04

想問點去黃崗?!  Thanks.

Silver, 對唔住, 我從來未到過深圳皇崗/ 落馬洲.
不過東鐵 MTR 好似有兩個終站, 落馬洲及羅湖.
落馬洲係咪就係皇崗對岸呀?
可以由LS 走全程MTR , 即馬鐵到大圍, 然後轉東鐵即可.
http://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%9D%B1%E9%90%B5%E7%B6%AB
或者, 唔想經大圍走回頭路, 可以搭 807 K 小巴 (我地 LS 樓下有中途站) , 15MIN 到大學火車站轉東鐵到落馬洲.

仲有其他較冷門方法.O係wiki 網頁可以俾到啟示.
http://zh.wikipedia.org/wiki/%E8%90%BD%E9%A6%AC%E6%B4%B2

經西鐵到屯門/ 元郎 轉巴士
經旺角上 616s 小巴
經東鐵到上水 轉 N76 巴士.
以上方法係由網頁查出O黎, 點搭就唔太清楚

Thank you, Franco.

大概 25 MINS.
15 MINS 到錦泰, 然後 10 MINS 到沙田大會堂.
franco04 發表於 2009-11-9 16:43

比我想像中耐!!!

我唔太清楚 810 由邊度開出, 唔知係唔係雅典居呢? ...
franco04 發表於 2009-11-2 23:53

就係雅典居開出!如果總站搬去LS就美好了!

46# silver

40X到荃灣下車後沿行人天橋過對面, 在綠楊坊下面在皇崗直巴至皇崗口岸,$35,/35-40分鐘
這方法應該轉車最少!