返回列表 發帖

44# franco04
恕我到講廢話的時間,我不評論什麼,你很惱是你的事,我已盡力向民x聯某區議員反映你的要求,但這某區議員可能要維護自己居民的利益要出來反對LS居民,我不能阻止,我已經幫LS居民少少東西,可能你覺得這件事微不足道,甚至你認為我可能搞事,我不說什麼,只聽講一句,我已經完成幫LS居民的任務,我問心無愧,而且聲明再先,若爭取到將來某巴士搬入烏溪沙站,我替你們高興,又若爭取唔到,就唔關我事,恕不負責,你們LS居民抗議,我是不理的,當然你們唔放棄,相信總會有希望的,我祝福你們,希望成功的,我將會少來這論壇,只會講最新報導馬鞍山交通消息!我在多幾個月來留言,若引起某某LS居民不滿,也向你們抱歉。又現在起,所有事唔關我事,我已對這件事視為浮雲.我不理了,若你們以人生攻擊給我,就隨便你們點做,因我只是路過,只多口了一句留言罷了。好了,講完廢話,潛水!

51# 680

I appreciate for your hard work, CHING. Just hope good luck comes to LS.
LS

51# 680
對唔住, 我唔介意有定無 680, 681, 682 巴士入唔入到 LS, 問題係我唔喜歡您O既態度:
1. 你曾經講過我地LS 要爭取巴士入 LS, 令其他屋苑民居不滿. 我覺得我地 LS 有我地O既需要需求, 呢D 係我地 LS 同巴士公司之間O既事. 不論你係幫我地 LS, 玩我地 LS 居民, 定係乜野都無做過, 我都覺得你係度挑撥 LS 同其他屋苑居民. 我地 LS 都未入伙, 何來招惹起其他屋苑居民不滿. 呢件事係你七月講, 你記唔記得 ?
2. 你八月十三日講過我地LS 無680, 682, 咁咪搭地鐵一個車站囉, 都無乜大了 (老實講,轉一轉馬鐵,再走過樓下搭681,唔係好難事). 係咪呀? 呢D 係 '落井下石', '攞景'贈慶'
3. 明明幫唔到, 仲要扮聖人. 做唔到, 我寧願你從來無講過俾我地知.

我話將一千萬俾你, 聽日試下俾你, 然後又話我俾一千萬你, 會令其他人好唔開心, 我最後都係唔俾你啦.
你會覺得點? 你覺唔覺得講完一大輪癈話之後, 最後無結果, 仲要令人得個 ' 恨' 字, 仲有係會令人唔開心, 咁你覺唔覺得唔O岩

我唔知你係咪議員O既朋友, 定係職員. 你從未表明過.
但係, 我要教精你. 所有議員都只會講俾人地聽 '我成功爭取 XXXX', 而唔會將 '我爭取 XXXX 不成功' 當自己政績.

太天真, 太 NAIVE.

最後, 我要話你知, 我返工唔到香港島, 唔駛搭 680, 682. 我每日返工放工都係駕車. LS 人無得搭 680, 682 唔關我事, 完全不存在利益衝突.

不過我唔最妥O既, 係因為我覺得你無為我地 LS 着想, 無理會過 LS 居民感受.

唔知大家覺唔覺我O係度 '網上欺凌'
而我就覺得 LS 俾人家欺凌 啦.

4# davidgreat888
某某版主,比個希望先,最新消息,某利安區議員有意幫大家爭取680、682搬去烏溪沙站,不過成功是否都要由上天的決定!
680 發表於 2009-8-8 15:20

利安區議員係蔡亞仲. 係獨立區議員. 雖然唔係民X 聯, 但都係要保住利安邨議員位O既飯碗. 自己坐得安樂, 唔使諗我地 LS 未來居民.

http://zh.wikipedia.org/wiki/200 ... A%E5%90%8D%E5%96%AE

究竟 680 同 利安邨獨立區議員蔡亞仲熟D , 定係同民 X 聯熟 D?

53# franco04
老實講,我承認態度唔好,沒有好好理LS居民感受,請原諒。我以後都唔多講什麼,如期我講癈話,不如唔好留言還好,你唔妥我的態度,甚至覺得令某LS居民討厭我,我都沒有辦法。因為我讀書少,文筆表達手法唔好,有時令人誤會。講真,我都沒有做什麼,甚至有時講錯說話令人誤會我挑釁LS居民,無論如何,我都講聲SORRY先!還有,我不是某某區議員助理及某某SPY,我只是因多事百掛而多咀路過留言閒人罷了,希望以後LS居民當我透明,我只是路過!我不是聖人,也不是好人!恕我多言了!

究竟 680 同 利安邨獨立區議員蔡亞仲熟D , 定係同民 X 聯熟 D?
franco04 發表於 2009-8-21 21:15

講真,對蔡生唔熟,也對民X聯唔熟,我都是見一兩次見面!

680 你之前由話唔再在這個討論區講野, 你休息下先, 你番自己個討論區慢慢講,d道真係唔需要你 bye bye

support more route for LS la