返回列表 發帖
31# pandaon

氒))))))) 你間屋咪要全執???? 究竟有D 乜係滿意呢? 慘!!!

未睇你個分之前,我都係俾你85分喎,咁啱既?
你間屋真係可以唔先再油,但我間就一定要全部剷底再油過!
mikegor 發表於 2009-12-14 00:29

Misaka 果間,係靚既!!!  如果i-cable 去驗佢果間,可能有85分,A-  

同CF 同網友們,去過,比較過;都係咁講!!  果D地磚確實,真係要倒扣分數!!

31# pandaon

氒))))))) 你間屋咪要全執???? 究竟有D 乜係滿意呢? 慘!!!
2mm 發表於 2009-12-14 12:17

係呀...屋外面d磚我都係係咁"yi"咁望下... 都唔係好詳細咁睇.... 都唔知會唔會有好多空心... 同埋有d位好難驗... 因為唔想命仔都冇埋...所以唔敢冒險驗!!!! 屋裏面唯一比較好o既就係d地磚...唔係好多空心... 不過就有d係崩... 已經算唔錯啦!!!

mikasa... 你就好啦... 我間屋又係d玻璃差唔多全部都有崩.. 個廳個window鉸又壞搞到個框都花晒... 個工作平台個鎖又壞... d廚櫃門斜得好犀利.... 兩個房o既雲石台都係空心o既... 個廳條雲石條都係空心.... 個廚房個 ...
pandaon 發表於 2009-12-14 11:26

尋日行左好多間屋,好好玩呀!不過掛住睇人地既屋,自己間屋都未驗晒!
初時以為工作平台個鎖壞,今日再去試又冇問題,原來係自己唔識鎖!
我都發現廚房/厠所各有一塊磚空心,另外細房玻璃窗有一點崩!我都未驗窗台雲石有冇空心,不過你個廳條雲石都空心就幾離譜下喎!寫下寫下原來我都有70項架!

35# mikasa

你今日又去完???你間已經叫做好好LU WOR...都70樣...SO FAR 都小問題, 希望佢地快D搞好....  我今晚又去呀...RECHECK 個木箱有冇變黃....  我都去得幾密下

琴日洗樓好HAPPY, 雖然間間屋都貼滿符..都係嗰句....希望佢地快D搞番好, 大家住得HAPPY D...

37# 2mm

係呀,中午食飯去望多眼順便交 defect form,不過都幾趕,要早走遲到
聽朝請假再去,因為約左cf 黎幫我驗樓 我間屋最嚴重都係漏水 (厠所洗手盤及廚房 sink 盤都漏水),其餘都係小問題

我选80分

我都有 moclubo 的 (1)厠所臉盆注滿水後去水, 地台去水位有水倒流. (2) 厨房sink盆&洗衣機同時去水就會漏水
的兩大問題,另外重有合共44處defect,昨日已交from比信和執漏,不過唔知幾時攪得好?

Misaka 果間,係靚既!!!  如果i-cable 去驗佢果間,可能有85分,A-  

同CF 同網友們,去過,比較過;都係咁講!!  果D地磚確實,真係要倒扣分數!! ...
silver 發表於 2009-12-14 13:28

又唔係wor,兩班老人家分別比較過兩者,反而鍾意拋光磚,因為木地板隻色較深,佢地唔係太鍾意,反而話磚仲靚過木地板喎!

我自己就鍾意木地板既矯揉美態,拋光磚既硬朗、耐磨同顏色,因為個廳睇落光d。

係呀...屋外面d磚我都係係咁"yi"咁望下... 都唔係好詳細咁睇.... 都唔知會唔會有好多空心... 同埋有d位好難驗... 因為唔想命仔都冇埋...所以唔敢冒險驗!!!! 屋裏面唯一比較好o既就係d地磚...唔係好多空心... 不過就 ...
pandaon 發表於 2009-12-14 14:48

我既地磚暫時都未驗到空心,算好彩