返回列表 發帖
尋日行左好多間屋,好好玩呀!不過掛住睇人地既屋,自己間屋都未驗晒!
初時以為工作平台個鎖壞,今日再去試又冇問題,原來係自己唔識鎖!
我都發現廚房/厠所各有一塊磚空心,另外細房玻璃窗有一點崩!我 ...
mikasa 發表於 2009-12-14 15:05

原來係自己唔識鎖 x2
玻璃窗係有少少崩,但我唔敢講整完會好過未整之前,而且within my tolerance level,所以冇落defect log。

我好慘ar, 兩大問題 (1)厠所臉盆注滿水後去水, 地台去水位有水倒流. (2) 厨房sink盆&洗衣機同時去水就會漏水, 請問各位鄰居有冇同樣問題?
moclubo 發表於 2009-12-14 15:49

我sink盆&洗衣機喉不是同時去水咪又係一樣漏水!星期日倒左杯咖啡落sink盤,今日睇成大灘咖啡響個櫃入面。之前第一日收樓反而成個sink注滿水再一次過放水都冇漏咁多

至於洗衣機喉,洗左15分鐘又係勁漏…

Dear all,
Though I had well psycologically  prepared  in advance o fthe sub-standard of LS actually, I was shocked and became mad when I merely toured around my flat at B Block 7 this morning on 14.12.09. I can't accept the rusty window frames and defaced windows, inferior craftmanships of tiles and kitchen cupboards.
It apppeared that the staff from sin accompanying me to take over the flat acted very politely and gentlely because they were just scared my disappointment and outrage jumped on them.
It is a failed project for Sino and I felt very angry and frustrated as I paid 6 millions for such rubbish asset.

I can't score any mark to my flat. Sorry!

又唔係wor,兩班老人家分別比較過兩者,反而鍾意拋光磚,因為木地板隻色較深,佢地唔係太鍾意,反而話磚仲靚過木地板喎!

我自己就鍾意木地板既矯揉美態,拋光磚既硬朗、耐磨同顏色,因為個廳睇落光d。 ...
mikegor 發表於 2009-12-14 21:43

我都唔鐘意果隻木色.....太深....Sino 10年不變....

45# cheung123

師兄,
又唔洗咁失望呀.
我覺得係牆身的批盪手工差了一點 ...
我諗緊叫唔叫佢地重新做一次....
至於廚房的櫃的手工, 唔係話好差, 只係夠靚.
好彩就係厠所冇空心磚.
廳的地台都算係平.
主人房的地台就有少少唔平啦.

不過, 你講得好啱, 花五仟蚊一呎, 內籠手工似乎真係唔多好.
但係你又咁諗呀, 內籠....實有得執好的.

我都唔鐘意果隻木色.....太深....Sino 10年不變....
silver 發表於 2009-12-15 08:25

我都鍾意淺木色,不過現在又唔算好差,都淺過Palazzo 少少。我襯米白色牆、白色傢俬 + 白色燈光,都 ok la

我都鍾意淺木色,不過現在又唔算好差,都淺過Palazzo 少少。我襯米白色牆、白色傢俬 + 白色燈光,都 ok la
mikasa 發表於 2009-12-15 09:39

唔鐘意還唔鐘意,比我都用住先,唔換住!

Dear all,
Though I had well psycologically  prepared  in advance o fthe sub-standard of LS actually, I was shocked and became mad when I merely toured around my flat at B Block 7 this morning on 14.1 ...
cheung123 發表於 2009-12-15 08:09

Ching please don't feel upset. Calm down and write a complaint letter in strong language, then address to Corporate Communications Department via Customer Service Office. They will serve you seriously as I've tried that before. I hope your flat can be restored to a reasonable condition.

差..差..差..差..

信和質素,僅屬一般.
我全屋超多空心磚,露台漏水,大門是彎的!
換完一次,仲有空心磚,問其原因,師父每塊磚how九點,有一點空心,不換!朋友,你會接受嗎?
話14日完成,本人足足等左成個月!我已遲收樓!死未