返回列表 發帖
我用自己律師,佢話拿左文件,但未有得簽住,話要等信和個邊!?我都唔知我個律師等咩!又話無咁快,如果簽完之後,又要等銀行!究竟係點架?有無人可以話我知呀?

唉…用自己律師仲耐添,但點有D人咁快收樓嘅!有無人話我知細節…???

我用發展商的律師!文件可能唔洗傳來傳去!

我用自己律師,佢話拿左文件,但未有得簽住,話要等信和個邊!?我都唔知我個律師等咩!又話無咁快,如果簽完之後,又要等銀行!究竟係點架?有無人可以話我知呀? ...
andy78699 發表於 2009-12-10 01:15

我個律師都話沒有得签住...要等發展商律師回覆有冇收樓紙?不得要領,點解人啲一收到信即刻有得签?

730# andy78699

我係用自己律師,真係要等ga, 每個step都遲少少甘lor....我的等法如下,
26/11收到Gallent Ho的信.....不過自己律師話要等
2/12自己律師話可以上去settle payment,之後再等消息
4/12自己律師話已出好所有收樓文件
5/12一早...終於可以收樓

我都係星期五先收信喎!我三點打去約的!竟然蝦我!
kenny77 發表於 2009-12-10 01:12

您o黎緊個星期五 (十二月十一日) 上去律師樓簽約呀?
咁好快可以到信和辦事處收樓. 恭喜!

我用發展商的律師!文件可能唔洗傳來傳去!
kenny77 發表於 2009-12-10 01:24

我同夏佳理律師樓果個人講,唔駛寄信俾我架喇,有消息直接call我上黎簽就ok架喇
尋日簽名佢先將份文件交俾我,又快一日時間

我地煩到個律師,改星期五早上簽!
下午收鎖匙!哈哈!
kenny77 發表於 2009-12-9 22:39

Oh, you're ealier than me now, I'm this Saturday morning and get key on 15th

Just confirmed got the letter ....   

Got the letter from solictor and get the key tomorrow.