返回列表 發帖
I have just received the letter from sino by registered mail right now and had made arrangedment with my lawyer to sign the relevant documents on 14.12.09.
My flat is flat B block 7

我都係冇等正式律師信,就約律師簽文件,然後收樓,驗樓及度尺做+c,
全程只需要2日搞掂 la.
第 5 日交 defect list 比信和.

我都冇林過可以咁快

My lawer got letter + fax from Sino today and finally, I just got all stuff paid and signe 30 minutes ago. Appointed to get keys by tomorrow.

Porcess is quick but I had asked my lawyer to pre-arrange everything. So finally, should see my flat by tomorrow.

我同夏佳理律師樓果個人講,唔駛寄信俾我架喇,有消息直接call我上黎簽就ok架喇
尋日簽名佢先將份文件交俾我,又快一日時間
屎隊長 發表於 2009-12-10 10:56

Clever!
=GL=

我都仲未收到信,但已收到風話Fri會出信,Wed已約定律師樓Fri一早簽,約定收樓服務中心下午收樓,快!

730# andy78699

我係用自己律師,真係要等ga, 每個step都遲少少甘lor....我的等法如下,
26/11收到Gallent Ho的信.....不過自己律師話要等
2/12自己律師話可以上去settle payment,之後再等消息
4/12自己律師話已出 ...
twinstars 發表於 2009-12-10 09:51

今日終於簽咗文件啦!要等下個星期一二先簽收樓紙

我都仲未收到信,但已收到風話Fri會出信,Wed已約定律師樓Fri一早簽,約定收樓服務中心下午收樓,快!
mikegor 發表於 2009-12-12 00:51

咁犀利嘅!信都未收就簽咗文件收樓…勁

咁犀利嘅!信都未收就簽咗文件收樓…勁
andy78699 發表於 2009-12-12 02:53

係芧招
其實信和都話officially未上律師樓之前係唔接納預約的…

今日終於簽咗文件啦!要等下個星期一二先簽收樓紙
andy78699 發表於 2009-12-12 01:52

andy我同你差唔多時間!

終於今日收信....