返回列表 發帖
772# rebeccapl2

我都係T 8 呀...
大家第日就樓上樓下了

790# crystallam
Hi,我都係T8喎...

因為一向用開,所以畀返佢做,真係唔知邊個平!唔計發展商寄來的使費,我額外仲要畀 $7000 ($4500 律師樓,$1560 註冊費,仲有travelling, land search, copying charges 接近 $1000) ...
mikasa 發表於 2009-12-9 10:33

我今日上律師樓签文件&交錢,計落俾自己律師$7500,發展商律師$7138(之前俾過$3000,今次俾$4138),總共都差不多$15000...   仲要等多兩日先有收樓紙,早知用發展商律師好過

790# crystallam
Hi,我都係T8喎...
kongkong 發表於 2009-12-14 15:01

crystallam, kongkong.... we are neighbours la~

好開心, 聽日終於都到我收鎖匙喇...
但都要做定心理準備...d 手工未必太好

794# crystallam
我都係聽日收樓喎 我11:00am,你呢?

我们是不是最迟收信的哦,明天才可以去律师楼哦.新年前赶住装修入住,都是好开心!

唔緊要啦,新年前入伙就OK啦,祝大家都順順利利!做個好鄰居!

crystallam, kongkong.... we are neighbours la~
rebeccapl2 發表於 2009-12-14 15:52

hi crystal, kong kong and rebeccapl2,

i am T8 too and got the key on last Sat la,

see u 2 soon

789# crystallam

我收完樓唔會即驗,應該唔會留到5pm,下次再參觀啦。
我約咗 jim sir 24號5pm驗樓,佢話之前已經book滿哂。但係冬天太陽好快落山,咁咪驗一陣就天黑?竟然俾個咁嘅期我